Happy 150th Birthday Canada!
6/14/2017 - Comments
Happy 150th Birthday Canada!





CANADA 150
Interesting Quiz...

1. The name Canada comes from the Iroquoian word “Kanata” which means


        a. Dirt
        b. River
        c. Village
        d. Forest  
ANSWER: C



2. Historians believe that the first humans came to North America by crossing a land bridge from what continent?
 
      a. Aisa
      b. Africa
      c. Australia
      d. Antartica
ANSWER: A



3. “Inuit” comes from the Inuktitut word meaning 
 
       a. Nation
       b. Family
       c. The People
       d. The Irish
ANSWER: B


4. What is Canada's longest river?
 
        a. St. Lawrence
        b. Fraser
        c. Mackenzie
        d. North Saskatchewan
ANSWER: C



5. What is Canada’s official national sport?
   
         a. Hockey
         b. Lacrosse
         c. Rugby
         d. Curling
ANSWER: B




6. Canada’s three largest cities are Toronto, Montreal and Vancouver. Which city is the fourth largest?
  
        a. Ottawa-Gatineau
        b. Edmonton
        c. Calgary
        d. Winnipeg
ANSWER: A




7. What is Canada's most popular TV show?

         a. Air Farce
         b. Republic of Doyle
         c. Degrassi: The Next Generation
         d. Hockey Night in Canada
ANSWER: D



8. Which was the last province to join Confederation in 1949?
 
         a. Newfoundland and Labrador
         b. New Brunswick
         c. Prince Edward Island
         d. Saskatchewan
ANSWER: A



9. What province was founded by the Metis?

        a. Ontario
        b. Manitoba
        c. Alberta
        d. New Brunswick
ANSWER: B



10. Who was Canada's first Prime Minister?
 
       a. Sir Charles Tupper
       b. Alexander Mackenzie
       c. Sir Wilfred Laurier
       d. Sir John A. Macdonald
ANSWER: D


Happy Canada 150!!!



Posted by Pop Card Express